În spatele scenelor: Șomajul

ALEGEREA REDACȚIEI
timp de citire: 4 minute

Marc R. • Decembrie 24, 2020
Șomajul a fost o problemă înainte și după pandemie. Singura diferență este că mulți oameni au rămas fără locuri de muncă după ce a început pandemia.Întrebarea importantă este, de ce sunt atât de mulți șomeri în România? Acest lucru este ușor de răspuns: nu există destule locuri de muncă „reale” în România.

Ce este un loc de munca real și ireal:

Un loc de muncă real este atunci când lucrezi în domeniul tău și îți construiești cariera. Dacă cineva este absolvent pentru a deveni avocat, pentru el o muncă reală este să-și construiască cariera pe drept. Același lucru este valabil și pentru programatori, istorici, studenți la literatură, care trebuie, de asemenea, să lucreze în domeniile lor.

Un loc de muncă ireal este atunci când studiați pentru a deveni avocat, apoi aplicați pentru locuri de muncă pentru un post de junior pentru care vi se cere un stagiu; pentru acest stagiu trebuie să aveți o experiență de lucru în domeniu. Singurele companii care vă acceptă sunt companii ce prestează servicii de externalizare care vă oferă un post în centrul lor de apeluri (call center).

Ce este o companie de externalizare: companiile de externalizare lucrează în principal în interesul companiilor străine pentru a înlocui angajații cu servicii profesionale. De exemplu, pentru companiile americane care plătesc impozite mari și angajează 200 de persoane, vor pierde mulți bani. Așa că angajează 100 de persoane în America și contractează companii de externalizare pentru a „cumpăra” alte 100. Un alt exemplu este că salariul total al 10 angajați români este egal cu salariul minim al unui angajat american. 100 de angajați români costă companiile salariul minim al celor 10 angajați americani.

Bogatul devine mai bogat, săracul rămâne sărac.

Companiile plătesc 16% impozit pe profit, în timp ce angajații plătesc 42,5% impozit pe salariu. Această diferență a fost menită să „ademenească” multe companii străine să își mute sediul în România. Drept urmare, avem doar case de pariuri, companii de video-chat și call center în România. Acest lucru a cauzat emigrarea cetățenilor români în țări străine pentru o viață mai bună. Din 2008 până în 2012, au existat peste 5 milioane de imigranți români care au căutat o viață mai bună. Acest număr s-a triplat în ultimii 8 ani, deoarece indiferent de câte ori se schimbă guvernul român, rămân aceleași politici care sunt făcute chiar în favoarea corporațiilor.

Favoritism:

Din păcate, nu putem controla rezultatul anumitor „formalități” pe care le desfășoară companiile. Companiile vor angaja întotdeauna în funcție de cât de loial și mai lingușitor sunteți și nu cât de mult știți cu adevărat. Ancheta recentă Recorder arată cum o instituție publică a primit ordin să concedieze un angajat care a fost acceptat la locul de muncă cu examinare. Interesul lor era să înlocuiască acel angajat cu cineva care îi este mai loial pentru a câștiga mai mult control asupra instituțiilor publice și să nu pună la îndoială dacă persoana pe care doresc să o instaleze în această funcție este cu adevărat în formă sau nu. Acesta este un exemplu pentru favoritism și, din păcate, nu am suficiente dovezi pentru a lega acest lucru și de nepotism.

Într-o companie la care am lucrat, am muncit din greu și mi s-a refuzat o promoție după mulți ani pentru că nu am fost de acord cu ceva ce mi se impunea și am făcut apel. Acest lucru a dus la favoritism și au promovat pe cineva pe care l-au angajat recent și fără experiență în produs, companie. Acesta este un alt exemplu în care companiile refuză meritocrația și preferă favoritismul.

În concluzie, încă nu am terminat aici și vom vorbi despre acest subiect mai mult. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă reale, reduceri de impozite pentru clasa mijlocie și muncitoare și creșterea impozitului pe profit. În plus, nu va fi rău să sancționăm conducerile care ne exploatează cu impozite manageriale suplimentare.Mai multe articole de Marc R.


Redactor șef și fondatorul paginii și site-ului web România Intregita.

Primul Domnitor al Principatelor Unite

Alexandru Ioan Cuza a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România, arhitect al reformei rurale naționale și al emancipării țărănești. Prin alegerea sa ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, și al Țării Românești, la 24 ianuarie 1859, a fost înfăptuită Unirea celor două principate. Cuza s-a născut la 20 martie 1820 la Bârlad, Moldova și a murit la Heidelberg, Germania la 15 mai 1873 când avea 53 de ani.

(mai mult…)

Carol I al României

Foto: descopera.ro

Carol I al României, nume original Karl Eitel Friedrich, Prinz Von Hohenzollern-Sigmaringen, (n. 20 aprilie 1839, Sigmaringen, Prusia [acum în Germania] – decedat la 10 octombrie 1914, Sinaia, România), primul rege al României, a cărui lungă domnie (ca prinț, 1866–81 și ca rege, 1881–1914) a adus o dezvoltare militară și economică notabilă de-a lungul liniilor occidentale.

(mai mult…)

Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu, (născut la 26 ianuarie 1918, Scornicești, România – mort la 25 decembrie 1989, lângă București), oficial comunist care a fost lider al României din 1965 până când a fost răsturnat și ucis în revoluția din 1989.

(mai mult…)

Vântul Schimbării

Valul revoluțiilor de la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 a dus la căderea regimului comunist în Europa Centrală și de Est. Evenimentele acestei revoluții au început din Polonia în 1988 și au continuat în Ungaria, Germania de Est, Bulgaria, Cehoslovacia și România. România și Afganistan au fost singurele țări ai căror cetățeni și forțe de opoziție au folosit violența pentru a răsturna regimurile lor comuniste.

(mai mult…)

Parisul Estului

Foto: inyourpocket.com

Săpăturile arheologice au dezvăluit dovezi ale așezărilor în București care datează din perioada neolitică. Prima apariție scrisă a numelui București datează din 1459, când a fost consemnată într-un document semnat al lui Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești. Vlad Țepeș a construit cetatea Bucureștiului – prima dintre numeroasele fortificații – cu scopul de a-i ține departe pe turcii care amenințau existența statului valah.

(mai mult…)

Orașul Comoară

Cluj in the
Poza: Sorin Colac/Alamy

Clujul este capitala istorică a Transilvaniei, care are o populație mare de studenți și o atmosferă artistică. Se află la 320 km nord-vest de București. Orașul se află pe locul unei vechi așezări dacice, Napoca, pe care romanii au făcut-o municipium.

(mai mult…)

Iașul marilor iubiri

Orașul care a fost ars de tătari în 1513, de otomani în 1538, de trupele imperiale rusești în 1686, a fost lovit de ciumă în 1734, a supraviețuit tuturor acestor tragedii și a devenit centru cultural și economic. Există dovezi arheologice ale așezărilor din zona Iașilor datând din secolele VI-VII și VII-X; aceste așezări conțineau case dreptunghiulare cu cuptoare semicirculare. De asemenea, multe dintre vase (secolele IX-XI) găsite în Iași aveau o cruce, indicând potențial că locuitorii erau creștini.

(mai mult…)

Carol al II-lea al României

Carol al II-lea s-a născut la 3 octombrie 1833 la Sinaia și a murit la 4 aprilie 1953 la Estoril, Portugalia. A fost unul dintre regii României din 1930 până în 1940. Domnia sa controversată a dat naștere unei dictaturi personale, monarhice.

(mai mult…)

Ferdinand I al României

Ferdinand I a fost regele al României între 1914 și 1927. S-a născut la 24 august 1865 în Sigmaringen, Prusia (acum Germania) și a murit în 20 iulie 1927 în Sinaia, Castelul Peleș. Deși era un Hohenzollern și un credincios în forțele germane, s-a alăturat aliaților în Primul Război Mondial.

(mai mult…)

Constantin Cantacuzino (Aviator)

Constantin Cantacuziono nu a fost doar membru al familiei Cantacuzino, a fost aviator și principalul as de luptător al României. Născut în 11 noiembrie 1905 a fost cunoscut publicului ca Bâzu Cantacuzino sau doar Bâzu.

(mai mult…)